Om prosjektet

Tanken bak prosjektet vårt er at brannmennene skal få den best mulige brannstasjonen, samtidig som områdets beboere og byen skal få den beste og størst mulige parken.

For å få det til har vi utviklet et konsept som legger opp til at brannstasjonen skal vise igjen og bli et markert og godt synlig bygg sett fra bysiden, samtidig som vi ‘åpner den opp’ fra parksiden, og gir parken mulighet å bre seg ut mellom bygningskroppene. På den måten blir brannstasjonen fundamentet for en helhjertet, sammenhengende og grønn bypark, samt en fullverdig utvidelse av Lervig Park. Sett fra parkens side blir bygningsmassen en rolig bakgrunnskulisse som skaper en myk overgang mellom boligfeltene og parkarealet.

Parken består i grove trekk av en gressbakke med felter av blomstereng og trær, og en stedstøpt betongrampe som legger seg mykt oppå gressteppet og følger terrengets bevegelse opp til det øverste platået.

Øverst er et tredekke med utsiktsterrasse og en bølgende treterrasse for lek og avslapning på solrike dager. En bratt barnevognsrampe med innlagte skliriller gir tilgang til et avskjermet øvre utsiktsplatå. Herfra vil en få en helt unik utsiktsplattform over fjorden, brannbåter, Lervik-området og hele Ryfylke. På fremsiden av utsiktplatået mot fjorden er det planlagt et utendørs lounge område i stedsbygd tre.

En bred tråkksti, som også kan fungere som amfi, med trappetrinn og gressarmering av granitt blir en direkte gangforbindelse mellom den store kommunale delen av Lervig-parken, videre opp over gressbakken til fortsettelsen på taket av brannstasjonen med høytliggende plener og utsiktsterrasser. En annen mulighet for tilkomst opp på platået er en leken balansesti utformet som tilfeldig plasserte kuber i forskjellige størrelser og høyder.

Som avslutning på gressbakken mot sjøen og promenaden er en lav, lødd sittemur med innfelte flater i tre.

Brannmannskapet får egen direkte tilkomst til parktaket fra tredje etasje.

Parken skal være et multifunksjonelt område for «Fri Lek og dynamiske opplevelser». En åpen og uhøytidelig flate som inviterer til mange forskjellige aktiviteter, der bare fantasien setter grenser. Den egner seg ypperlig for lek og opphold.

Epostvarsel

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.

Samarbeidspartnere